ATENTIE! Si tu ai asa ceva acasa? PERICOLUL nestiut din magnetii de pe FRIGIDER! Nu e o glume, POATE PROVOCA BOLI GRAVE. Iata ce spun cercetatorii:

0
730

Fie ca i-am achizitionat din excursii, ca suvenir, fie ca ne place pur si simplu sa ne inzorzonam frigiderul cu accesorii haioase si colorate, magnetii de frigider stau la loc de cinste in orice casa.

Potrivit oamenilor de stiinta elvetieni de la Universitatea din Zurich, magnetii de frigider sunt facuti din metale care pot creste riscul de infarct, in special in cazul persoanelor cu afectiuni cardiace preexistente, care au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac), subliniaza un articol publicat de BBC .

Magnetii foarte puternici, realizati din neodim fier bor, cunoscuti si ca magneti de pamânturi rare sau neo magneti, sunt stralucitori si au, de regula, culoarea argintie, iar daca persoana cu pacemaker se apropie mai mult de 3 centimetri de un astfel de dispozitiv risca sa dea peste cap mecanismul stimulatorului cardiac, survenind infarctul.

Insa nu doar magnetii de frigider sunt de luat in seama, ci si insignele magnetice ori telefonul mobil, la realizarea carora se pare ca se folosesc astfel de metale periculoase.

Medicii avertizeaza astfel pacientii in privinta acestui risc major si trag un semnal de alama catre toti producatorii de dispozitive magnetice sa instiinteze cumparatorul de efectele nocive pe care le pot avea acestea asupra starii de sanatate.

Cu toate acestea, June Davidson, reprezentant al Fundatiei Inimii din Marea Britanie, tine sa calmeze spiritele si asigura ca „pacemakerele sunt realizate dupa cele mai inalte standarde si sunt riguros testate, având in acelasi timp un invelis protector care impiedica fluctuatiile magnetice, astfel incât problemele mai sus mentionate apar destul de rar, in special când persoana este expusa unui dispozitiv magnetic de dimensiuni mari”.

Cât priveste riscul de cancer si utilizarea magnetilor de frigider, nu exista nici un studiu stiintific care sa demonstreze ca ar fi o legatura, dupa cum subliniaza si un raport publicat in National Cancer Institute.

Sursa:  magazinuldecase.ro